IBC

International Business College Willem van Oranje College Waalwijk, ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken. Inmiddels zijn er 13 scholen in Nederland die een IBC aanbieden. Leerlingen die IBC hebben gedaan, hebben significant betere resultaten op vo en hbo! Zie ook www.20-80learning.nl

Advertentie sollicitatie IBC 2015

   
Jij gaat kiezen!
In de derde klas kies je een van de vier profielen. Indien je voor E&M kiest, kun je gaan voor het International Business College. Je solliciteert schriftelijk in maart 2015 en er wordt dan een sollicitatiegesprek gehouden door een toelatingscommissie bestaande uit  IBC-teamleden.

IBC in de praktijk
Jij als IBC-leerling ontvangt je gewone E&M-lessen gedurende 6 periodes in 80% van de tijd. In de resterende 20% zal je voor zes modules een certficering en een diploma ontvangen mede ondersteund door het Ministerie van EZ; deze documenten ontvang je dus bovenop je havo-diploma. Tijdens de IBC- dag wordt van je verwacht dat je je gedraagt als een IBC-leerling zowel innerlijk als uiterlijk.

 

 

De inrichting van het IBC- gebouw:
er is op de begane grond een vergadergedeelte: een balie/  een ontvangstgedeelte / een receptie-unit; in elk lokaal hangt een smartbord, er is een mediatheek, waarvan je de hele dag gebruik kunt maken. De uitstraling van het gebouw komt overeen met de uitstraling van een professionele onderneming.

Dus...

  • Kies voor het IBC dan behaal je je havodiploma in 80% van de normale tijd. Hiermee durf je binnen de eigen schoolsituatie een uitdaging aan te gaan. Daarnaast vergroot je je kansen in je verdere loopbaan door 6 modules succesvol te volgen en je kennis en ervaring op het gebied van ondernemen zal zich verdiepen. Door het IBC aan je E&M-diploma toe te voegen ontwikkelde je een meesterschap binnen je profiel. Je zal een betere aansluiting hebben bij het HBO en je zal inzichten hebben gekregen in processen en producten in het ondernemen.
  • Kies voor het IBC en je ontwikkelt je sociale vaardigheden, inzicht, kennis en je vaardigheid in intern en extern ondernemen, in marketing, in het schrijven van een ondernemersplan, in het functioneren binnen bedrijven. Bovendien doe je HBO-ervaringen op. 
  • Kies voor het IBC en laat je zo ook zien: zowel de IBC-leerlingen als de IBC-docenten, als de IBC-teamleider gedragen en kleden zich ‘Business’.Een doorlopende leerlijn in het IBC is arbeidsethiek en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Je persoonlijke competenties zullen door de IBC-mentoren in kaart worden gebracht, opdat je met een met een realistisch zelfbeeld de arbeidsmarkt of het HBO in zal gaan.


    Het IBC- Willem van Oranje:  een college voor jou …! Zeker weten!

 

             Advertentie sollicitatie IBC 2015

 

Modules IBC: IBC voor een krachtige leeromgeving

Module 1
Kennismaken met bedrijven: Wat is het bedrijfsleven, communicatie, psychologie, etiquette, kleding: professionele attitude,solliciteren: brief + sollicitatiegesprek bij het bedrijf, Kamer van Koophandel

​Module 2
Externe Onderneming
Handelspartners/-partijen: leveranciers, buitenland, telefoneren, gemeente overheid, milieuwetgeving, ondernemingswetgeving, handelsrecht

Module 3
- Interne Onderneming
Marktonderzoek, basisboekhouding, financiering, verzekeringen, personeel

Module 4
Jong Ondernemen 

Module 5
PWS: Jong Ondernemen 

Module 6
- HBO-module


Doorlopend
- Communicatie
Psychologie
Etiquette
NederlandseTaal en moderne vreemde talen
Rekenvaardigheden
Activiteiten voortvloeiend uit de modules: assisteren bij schoolavonden,
  lunch verzorgen, mensen ontvangen, voorlichting geven

Bedrijfsbezoeken
Buitenschools leren in binnen- en buitenland: o.a. Unna, Londen 
HBO: inlogmogelijkheden Blackbord, participatie in modules
MVO: ethiek/ identiteit
Elementair Boekhouden
Chinees/ Chinakunde

 

« ga terug