Jet-Net

Het Willem van Oranje College en DSM in Waalwijk hebben op 23 maart 2011 een vijfjarig samenwerkingscontract afgesloten.

Samenwerkingscontract tussen Willem van Oranje College en DSM

Beide partijen willen scholieren meer in aanraking brengen met technologie zodat dat zij kiezen voor exacte vakken of een technische vervolgopleiding. Jongeren hebben vaak een stereotiep beeld van de beroepsmogelijkheden en carrièreperspectieven met een hogere bèta of technische opleiding.
Jet-Net, Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, maakt het mogelijk dat het Willem van Oranje College en bedrijven samen praktijkgerichte opdrachten ontwikkelen; uitdagende activiteiten op het snijvlak van onderwijs en bedrijfsleven.
Zo ervaren leerlingen dat technologie uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant is. En zien met eigen ogen dat in de technologie een goede en interessante baan te vinden.

Concreet betekent dit dat DSM op “het Willem” gastlessen verzorgt bij het vak scheikunde, waarbij leerlingen een opdracht krijgen om een product te ontwerpen wat bij DSM gemaakt zou kunnen worden. Ook brengen leerlingen een bezoek aan het bedrijf waarbij ze de fabriek maar ook  het onderzoekslaboratorium.
Tevens presenteren ze daar hun ideeën voor een nieuw product. Tevens hebben leerlingen de mogelijkheid hun profielwerkstuk te maken op het bedrijf van DSM

Marieke Rijneveld, docent scheikunde van “Het Willem” en Theo Braams, van DSM geven samen de praktische invulling aan dit project.

  Op de foto: Achteraan vlnr:  John Geurts, Wim Buijs en Gerard Ensink van DSM Waalwijk en Kees Smit, Willem van Oranje College.
Vooraan: Gonny Kramer en  Marieke Rijneveld, Willem van Oranje College en Theo Braams, DSM Waalwijk.

 

 

« ga terug