Socrates

Socrates in het voortgezet onderwijs Belonen van uitblinkers en erkennen van topprestaties. Het Willem biedt dit lidmaatschap gratis aan. Waar staat Socrates voor? Socrates is een platform voor hoogvliegers. Een uniek netwerk van de meest getalenteerde leerlingen en studenten in Nederland en Vlaanderen.

Wat doet Socrates?

Het erkennen, belonen en stimuleren van topprestaties op de middelbare school.

Uniek landelijk netwerk voor toptalent
Wij brengen de best presterende leerlingen en studenten met elkaar in contact en stellen faciliteiten beschikbaar om hun ontwikkeling te bevorderen. Daarbij staat het landelijk netwerk centraal. Door een dynamische omgeving te creëren waarin talent uit Nederland en Vlaanderen van elkaar kan leren en in contact kan komen met de top van het bedrijfsleven en de academische wereld, voeden we de kenniseconomie van morgen.

 Zet uitblinkers in het zonnetje met een uitnodiging

“Eindelijk erkenning” en  ”ik voel me bijzonder“
Een greep uit de reacties van leerlingen nadat ze de uitnodiging van Socrates tijdens hun diploma-uitreiking overhandigd kregen. Socrates werkt samen met middelbare scholen die het belangrijk vinden om talent te stimuleren en topprestaties te belonen. Hun aandacht voor excellentiebevordering brengen ze op een bijzondere manier tot uitdrukking door in samenwerking met Socrates, éxtra glans te geven aan hun diploma-uitreiking. Iedere school is uniek en geeft hier op een geheel eigen manier invulling aan.

Wij willen graag ieder (top)talent in Nederland aanmoedigen om het beste uit zichzelf te halen. Om géén genoegen te nemen met een zesje maar te streven naar excellentie. Het lidmaatschap van Socrates zet de ontwikkeling van uw uitblinkers extra kracht bij

Veel scholen vinden het belangrijk om hun toppers als blijk van waardering iets extra’s mee te geven. Wat is er meer geschikt om als ‘alma mater’ te investeren in de verdere ontwikkeling van uw meest talentvolle leerlingen? Als zij straks hun studieloopbaan succesvol hebben afgerond, zullen ze dankbaar terugdenken aan de deuren die u (in samenwerking met Socrates) ook na hun middelbare school voor hen heeft geopend. De programma’s Sigma en Omega maken dit mogelijk. 

 

     Korte toelichting voor leerlingen van het Willem

Gratis lidmaatschap leerlingen.
Iedereen die lid is van  Socrates betaalt een eenmalig inschrijfbedrag ter waarde van €30. Voor leerlingen van Het Willem komen deze inschrijfkosten te vervallen en kunnen ze zich kosteloos inschrijven.

Officiële uitnodiging Socrates.
Fraai gewaarmerkte uitnodiging van Socrates, aangevuld met een begeleidende brief en informatieflyer.

Uitnodiging Socrates Award.
De allerbeste leerling van iedere middelbare school in Nederland ontvangt een uitnodiging voor de Socrates Award; een jaarlijks terugkerend, landelijk evenement, speciaal georganiseerd voor de ‘valedictorians’ van Nederland.  Iedere school ontvangt slechts één uitnodiging.

Toelatingseisen

Top 10 procent!
Iedereen kan zich aanmelden voor het lidmaatschap van Socrates op basis van één of meerdere ‘milestones’. Deze milestones (zie onderstaande afbeelding) vertegenwoordigen een topprestatie (top 10%) in het voortgezet of hoger onderwijs. Per categorie gelden specifieke toelatingseisen, zoals staat vermeld in de kolom ‘Criteria’.

Voor leerlingen van havo of vwo
Leerlingen die hun havo of vwo met excellent gevolg afronden (gemiddeld eindcijfer hoger of gelijk aan 7.5), komen in aanmerking voor de milestone ‘havo’ of ‘vwo’ (in de categorie ‘voortgezet onderwijs’).  

Voor meer informatie: http://socrateshonours.nl/vo/

 

 

 

« ga terug